Xerrades adreçades a EDUCADORS

Ser Educador és el Millor!

Una estona per fer una ullada al que representa educar infants i joves en una escola cristiana. Una estona per recordar, ajudar-nos, emocionar-nos, reflexionar i motivar-nos junts!

En una comunitat educativa som companys que ens comuniquem… no sempre de la millor manera! La comunicació assertiva i eficaç ens ajudarà a mantenir bones relacions en el claustre i amb la direcció!

Juanjo Fernández Xerrades Educadors Amb R de Respecte

Els nostres alumnes són passius, agressius o assertius? Les situacions d’assetjament (bullying) tenen greus conseqüències, però podem prevenir-ho, ajudant els nostres alumnes des d’una perspectiva constructiva i positiva, per conviure amb la gent, desmuntant l’assetjament!

Els valors no poden ser un “bolet”, i es poden educar a través dels continguts de les assignatures, superant els obstacles, i trobant un camí de treball quotidià possible i pràctic.

Més del 70% de la jornada laboral d’un càrrec a l’escola està dedicat a la comunicació, molt especialment la comunicació oral: reunions, sessions informatives, entrevistes, tutories… Dominant el Triangle de la Comunicació (Discurs, Orador, Auditori) vencerem totes les pors i experimentarem l’alegria de comunicar-nos… i ser entesos!

Déu ens estima i ens ensenya a estimar els altres, perquè és misericordiós. Déu ens convida a ser molt bons perquè això ens farà més feliços. Amb les 3P de demanar Perdó, Perdonar i Perdonar-nos; amb la pregària pels que pateixen i pels que ja no són amb nosaltres; i amb un munt de propostes ben diverses per treballar i, sobretot, viure la misericòrdia des de les diferents assignatures!

Construirem una figura de Mestre/a Ideal, i descobrirem quants dels seus talents compartim. Perquè per ser educadors com cal hem d’aspirar a ser mestres ideals!

Un munt d’estratègies per superar les distraccions dels alumnes i les nostres pròpies, tot aprenent a reconèixer la diferència entre el TDA… i, senzillament, haver perdut el fil!

Interioritat, Transcendència, Espiritualitat, Fet Religiós… Conceptes importants que coneixerem i treballarem en aquesta proposta que pot ser xerrada, seminari o curs. Perquè tots ells són mereixedors de formar part de la nostra pràctica educativa quotidiana, per enriquir la vida dels nostres alumnes… i la nostra!

Què defineix la Pastoral? Com la vivim a l’Escola? Quatre elements essencials: una atmosfera espiritual cristiana, una proposta de valors, viure-la a través dels continguts, i una celebració joiosa… Una xerrada participativa per viure la Pastoral com una pluja vivificant!

Un munt de recursos i estratègies útils i aplicables a totes les edats i a tots els nivells d’aprofundiment per a començar el matí a escola de la millor manera possible.

Una proposta que pot ser xerrada, seminari o curs… per treballar continguts de Religió a Infantil i Primària amb activitats reflexives i participatives de tot tipus.

Un Taller de BricoPregària per conèixer Jesús, Mestre Bo i Bon Mestre, i aprendre com la pregària ens fa mestres millors i ajuda els nostres alumnes.

Escola Multilingüe

Formació i Motivació per a claustres d’escoles que comencen un projecte multilingüe. Què és AICLE (Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengua Estrangera) i per què funciona? Iniciatives des de l’organització, des del professorat, iniciatives puntuals i transversals. És possible ser “professor AICLE”?

Formació i Motivació per a claustres d’escoles que ja porten temps en projectes multilingües, i per a equips directius que volen “afinar” el seu lideratge. Per què Escola Multilingüe? Què NO és i què hauria de ser? Errors a evitar. Els 12 treballs d’HerAICLEs. La Certificació Escola Multilingüe de l’Escola Cristiana, una bona eina.

Ves al contingut